Bestetester.no

Best i test hårføner

Hvilken hårføner er best i test? (Juli 2024)

En hårføner er ikke lenger kun en hårføner. Nå får du fønere til hjemmebruk som fungerer like godt som dem som brukes i salong. Du får hårfønere som både tørker og styler håret, raskt og effektivt med god presisjon, uten å skade håret. De nyeste hårfønerene er som en revolusjon å regne, og det er ikke uten grunn at de blir mer og mer populære. Tidligere var hårfønere både tunge og støyende og hadde kun en funksjon, og det var å tørke håret. De nye og moderne hårtørkerne er designet for å tørke og style alle hårtyper på en effektiv og skånsom måte.

Det er flere faktorer du bør vurdere når du skal kjøpe en hårføner. Hvor tung den er har mye å si for hvor fornøyd du blir. En tung hårføner gir belastninger på både armene og håndleddene, som gjør det ekstra tungvint å føne og style håret. I tillegg bør du sørge for at hårføneren har flere munnstykker, og muligheten til å kunne style og tørke alle hårtyper, enten du har glatt, brusete, krøllete eller tykt hår. Vi har tatt en kikk på noen av de beste hårfønerene på markedet slik at du, så enkelt som mulig, kan finne den hårføneren som passer best for deg.

Dette bør du se etter når du skal kjøpe hårføner

 • Anmeldelser: Trustpilot reviews, tester og andre anmeldelser av produktet.
 • Pris: Hvor mye ønsker du å betale?
 • Vekt: Hvor tung er føneren?
 • Funksjoner: Hvilke funksjoner er viktig for deg?
 • Støy: Hvor stort støynivå har hårføneren?
 • Tilbehør: Hva slag tilbehør følger med?

Beste hårføner tilbud i 2024

Det er ikke uten grunn at de nyeste hårføner-modellene har blitt så populære. De kan brukes til så mye mer enn kun å føne, og er nesten det eneste styling verktøyet du trenger for å få et hår som ser stelt og glansfullt ut. Vi har sett på hvilke hårfønere som er de beste. Både med tanke på brukervennlighet, størrelse og pris.

1. Curli Aeroflow – Best i test hårføner

4,9 stjerner
Rask levering
Fri frakt

Curli aeroflow hårføner er uten tvil en av de beste hårfønerne på markedet. Den har et lavt støynivå, lang ledning, flere munnstykker og markedets beste motor på hele 2000 Watt, som gir rask og effektiv tørking av håret. Den kommer også levert med en praktisk reiseveske som gjør den enkel å ta med på reise. Designet er elegant og den kommer i flere farger slik at du kan velge den modellen du liker best.

Curli aeroflow hårføner passer for alle hårtyper, både slett, krøllete, tykt og tynt. Aeroflow kommer også med et curler munnstykke som sørger for at du får fantastiske krøller, selv i slett hår. En stor fordel med denne hårføneren er at den er utviklet med QuickDry™-teknologi som gir kort tørketid, og en GentleBlow™ funksjon som sørger for trygg behandling av håret.

QuickDry™-teknologien sørger for at håret blir glansfullt, uten at det blir brusete eller statisk. Med GentleBlow™ funksjonen kan du trygt føne og style håret hver dag uten at det blir skadet. For best resultat bør du behandle håret med en varmespray,

Curli aeroflow hårføner kommer levert med fire munnstykker som gjør at du kan lage krøller, skape volum og slette håret, samt få orden på uregjerlige krøller. Alle disse munnstykkene gjør at Curli hårføner kan brukes til alle hårtyper, med perfekt resultat hver gang.

Curli aeroflow hårføner har tre hastighetsinnstillinger og fire temeperaturinnstillinger. I motsetning til mange andre fønere veier Curli kun 0.34 kg, noe som gjør den enkel å holde, uten å belaste håndleddene eller armene. Knappene er plassert slik at du med letthet kan bytte mellom stryke og temperatur.

Hårføneren kommer også med en praktisk reiseveske som gjør den enkel å ta med reise, samtidig som du samler alle delene på ett og samme sted for lagring. Om ønskelig kan du kjøpe med curli tilbehøret som gjør det mulig å krølle håret mens du føner det kun ved hjelp av luften fra føneren. Her får du alt du trenger til et fantastisk og glansfullt hår, uavhengig av hårtype.

Markedets kraftigste hårføner
Kommer med reiseveske
Ledning på 3 meter
Rask tørking av håret
Lavt støynivå
Kommer i flere farger
2000 Watt
Flere munnstykker
Flere innstillinger og temperaturer
Passer alle hårtyper
Norsk kundeservice
Kunne vært i flere farger

2. Dyson Supersonic – Beste premium hårføner

Dyson hårføner

4,6 stjerner
Fri Frakt
Rask levering

Dyson hårføner har blitt voldsomt populær og det er ikke uten grunn. Den er enkel å bruke, har en kraftig motor som gir rask tørking, samt svært presis styling. Dyson er også utstyrt med varmeregulering som gjør at den hindrer varmeskader på håret i tillegg til å beholde hårets naturlige glans. Dyson supersonic kommer med tilbehør som er både magnetisk og roterende, noe som gjør det enkelt å bytte munnstykke mens du styler håret.

Dyson supersonic kommer med fem ulike munnstykker. Diffuser for definerte krøller og bølger, styling concentrator for definert styling av seksjoner, gentle air for deg med sensetiv hodebunn og fint hår, wide-tooth comb for volum og flyaway for en glatt finish. Dyson supersonic hårføner passer til alle hårtyper, enten du har tykt, glatt, tynt eller krøllete hår.

Denne hårføneren kommer med tre ulike hastighetsinnstillinger og fire varmeinnstillinger. Her kan du velge mellom lav, medium og høy hastighet, samt varmeinnstillinger fra 28 grader og opp til 100 grader. Du kan dermed “sette håret” etter stylingen med konstant kaldluft for perfekt resultat.

Intelligent varmekontroll som forhindrer varmeskader
Tre hastighetsinnstillinger
Fire varmeinnstillinger
Passer til alle hårtyper
Enkel å bruke
Magnetisk tilbehør
Egner seg til alle typer styling
Kommer uten reiseveske
Litt høyt støynivå

3. Silk’n SilkyAir FlexBeste allround hårføner

5 stjerner
Rask levering
Fri frakt

Silk’n SilkyAir Flex er en all-in-one hårføner med flex funksjon. Den kommer med en kraftig motor, fire ulike temperaturinnstillinger, fem ulike munnstykker som gjør at den enkelt blir et perfekt styling verktøy. Silk’n SilkyAir Flex tørker håret raskt og passer til alle hårtyper.

Flex funksjonen gjør at den fungerer både som en hårføner og et styling verktøy. Her får du en hårføner med en kraftig lutfstrøm som gjør at den tørker håret raskt og enkelt. Den har temperaturvalg fra 39 grader til 90 grader, samt tre hastigheter. Silk’n SilkyAir Flex kommer også med en praktisk reiseveske som gjør den enkelt å ta med på reise, samt å lagre.

Med Silk’n SilkyAir Flex tørker og styler du håret uten å skade det. Den måler temperaturen hele 50 ganger i sekundet og justerer automatisk temperaturen, slik at du slipper å skade håret. Silk’n SilkyAir Flex gjør det også mulig å lage og definere flotte krøller. Her får du 2 ulike munnstykker som fikser krøllene i en fei.

Ønsker du volum i håret? Ingen problem. Silk’n SilkyAir Flex kommer med en børste som gir en skikkelig volumiøs blow dry, lik den du får i salong. Du kommer tett på hårrøttene som sørger for volum og et elegant hår. Med denne hårføneren kan du også rette ut håret og fjerne floker og knuter i en og samme operasjon. Dermed er du sikret et glansfullt og silkemykt hår på minutter.

Silk’n SilkyAir Flex er utstyrt med LED skjerm, som viser alt du trenger av informasjon. Her kan du også legge inn ønskede innstillinger. I tillegg vil den gi beskjed om når den trenger å rengjøres. Ved å sørge for jevnlig rengjøring vil du bevare hårføneren slik at du kan ha glede av den i lang tid fremover.

Passer til alle hårtyper
Fire ulike temperaturinnstillinger
Fem ulike munnstykker
Kommer med reiseveske
Ustyrt med LED skjerm
Kraftig motor
Tørker og definerer håret
Kostbar

4. Remington D6940GP Salon Smooth-Beste hårføner reisesett

5 stjerner
Rask levering

Remington Salon Smooth kommer som et perfekt gave-og reisesett. Her får du alt du trenger for å føne og tørke håret når du skal på reise. Settet kommer med reiseveske, en rund børste, munnstykke for rask tørking og en diffuser. Du tørker håret raskt og effektivt. Varmen blir jevnt fordelt og forhindrer statisk hår.

Remington Salon Smooth har 3 varmeinnstillinger og 2 hastighetsinnstillinger, muligheten for kald luft, 2 års garanti og muligheten for å henge tørkeren på en krok. Den er enkel å bruke og passer til alle hårtyper. Prisen på denne hårtørkeren er god, men den har ikke alle de gode funksjonene som mange av de andre litt mer kostbare modellene har.

Her får du en enkel hårtørker til en grei pris, men den fungerer nok ikke like godt som et styling verktøy hvis du skal sammenligne med blant annet Curlig Aeroflow hårtørkeren.

God pris
Liten og nett
3 varmeinnstillinger
2 hastighetsinnstillnger
Muligheten for kald luft
2 års garanti
Kommer med reiseveske
Litt vel enkel
Mangler en del ekstra funksjoner og utstyr

5. Remington THERMAcare PRO 2400 – Beste pris hårføner

4,3 stjerner
Rask levering

Thermacare Pro 2400 er en enkel hårføner, med et godt design og en god pris. Den kommer med turbo boost innstilling som gir en ekstra kraftig føning. Dette er hårføneren for deg som kun ønsker å føne håret uten å style det nevneverdig. Her får du en hårføner med mindre varme for ekstra beskyttelse.

Thermacare Pro 2400 kommer med et keramisk gitter for en jevn og stabil varmefordeling. Samtidig får du en ionisk kondisjonering som kan bidra til å gi et glatt og glansfullt hår.

Thermacare Pro 2400 kommer med to konsentratorer som hjelper deg å forme håret, samt en diffuser som bidrar til å tørke krøller raskt og effektivt. Den kommer også med muligheten for kald luft slik at du sikrer frisyren for resten av dagen.

Enkel og grei
Kommer med turbo boost
Har keramisk gitter
Jevn varmefordeling
Kommer med diffuser
Høyt støynivå
Tung

Hva er en hårføner?

En hårføner er et elektrisk apparat som brukes til å tørke håret. Den blåser varm luft over håret, noe som fordamper fuktigheten og gjør håret tørt. Hårfønere er tilgjengelige i en rekke modeller og prisklasser, med forskjellige funksjoner og ytelsesevner. Nå får du også hårfønere med flere ulike munnstykker som gjør dem til et all-round verktøy for et flott hår uavhengig av hva slags hårtype du har.

Hva du bør tenke på når du velger en hårføner

Det finnes flere faktorer som du bør tenke på når du skal velge en hårføner og vi har tatt en kikk på noen av dem. Vi har alle ulike preferanser og spesielt når det kommer til styling av håret. Men er det noe vi alle ønsker så er det et perfekt styling verktøy som er enkelt å ta med seg, enkelt å bruke og som samtidig gir de aller beste resultatene uten alt for mye jobb.

Effekt

Effekten til en hårføner måles i watt (W). Jo høyere effekt, jo raskere tørker hårføneren håret ditt. Men vær oppmerksom på at kraftigere hårfønere også kan være dyrere og mer energikrevende.

Varmeinnstillinger

De fleste hårfønere har flere varmeinnstillinger, slik at du kan velge den temperaturen som passer best til hårtypen din. For eksempel er en lav temperatur bra for fint eller sensitivt hår, mens en høy temperatur er bedre for tykt eller grovt hår. I tillegg kan du bruke kaldluft til å “sette” frisyren når det er ferdig stylet.

Hastighetsinnstillinger

Mange hårfønere har også flere hastighetsinnstillinger, slik at du kan velge den hastigheten som passer best til behovene dine. For eksempel kan en lav hastighet være bra for å style håret ditt, mens en høy hastighet er bedre for å tørke håret raskt.

Funksjoner

Noen hårfønere har ekstra funksjoner som blant annet ionisk teknologi, som kan bidra til å redusere frizz og gi håret glans. Andre har diffusere, som kan hjelpe til med å fordele varmen jevnt og skape volum. Noen hårfønere har i tillegg flere ulike munnstykker slik at du kan bruke føneren til både å tørke og style.

Vekt og størrelse

Vurder hvor ofte du skal bruke hårføneren og hvor tung den kan være. Noen hårfønere er små og lette, mens andre er større og tyngre. En lett hårføner sørger for at det ikke føles tungvint eller tyngende på håndledd og armer når du føner håret.

Pris

Hårfønere kommer i flere modeller og prisklasser. Du kan få de enkle variantene fra et par hundrelapper og innovative fønere med mange funksjoner koster noen tusenlapper. Hva som passer best for deg kommer an på både budsjett og hvor mye du har planer om å bruke den. Velger du en modell som er holdbar med mange funksjoner og munnstykker så får du en hårføner du kan bruke i lang tid fremover.

Tips for å bruke en hårføner

Det er ikke vanskelig å bruke en hårføner, selv de moderne og innovative fønerene er enkle å bruke. Det er et par ting du bør tenke på før du setter i gang for best resultat.

 • Start med å tørke håret med et håndkle for å fjerne overflødig fuktighet.
 • Bruk en varmebeskytter for å beskytte håret ditt mot varmeskader.
 • Del håret ditt i seksjoner og tørk hver seksjon separat.
 • Hold hårføneren i bevegelse og ikke hold den for nær håret ditt.
 • Avslutt med å bruke kald luft for å lukke hårets hårkutt og gi det glans.

Lykke til!